Ammattipelaajaksi

Ammattipelaajaksi

Haaveiletko ammattipelaajan ammatista? Se ei välttämättä ole yhtä hohdokasta, kuin miltä se ensi kuulemalla kuulostaa.

Alussa ura kuulostaa houkuttelevalta: ei kiinteitä työaikoja, koko päivän pelaamista (huvia!), jatkuvaa jännitystä, nopeaa rahaa… Ja rahan myötä sitten autoja ja muita unelmia?

Turnauksesta riippuen voittosummat voivat vaihdella 20- 50 000 dollarin välillä.

Vaikka pelaajan ura voikin olla jännittävä ja tuottoisa, kuuluu siihenkin yhtä lailla arkea. Ammattipelaaja joutuu matkustelemaan usein erilaisiin pelitapahtumiin ja turnauksiin, istumaan useita tunteja tietokoneen äärellä, harjoittelemaan pelaamista ja käymään läpi erilaisia tunnetiloja pelien aikana. Pelin tilanne voi kääntyä hetkessä, eli pelaamiseen vaaditaan ennen kaikkea hermojen lujuutta ja tarpeeksi rauhallista mieltä. Ammattipelaajat korostavat myös kommunikaation suurta tärkeyttä. Pitää osata tulla toimeen muiden pelaajien kanssa. Helposti stressaavalle tai pelokkaalle luonteelle pelaaminen ei ole todellakaan sopiva uravalinta!

Ammattipelaajat kertovat myös ”työaikojen” sijoittuvan usein iltaan, mikä voi vaikuttaa sosiaaliseen elämään. Eli silloin kun oma perhe ja ystävät ovat vapaalla ”joutuu” pelaamaan jopa yömyöhään.

Suuret voitot voivat myös helposti sekoittaa pään. On paljon esimerkkejä pelaajista, jotka voittivat jättipotteja ja myöhemmin joutuivat pelaamaan lainarahoilla. Raha-asiat kannattaa siis suunnitella tarkkaan ja tyynellä mielellä.

Niin kuin aikaisemmat artikkelit menestykseen liittyen osoittavat, on hyvä miettiä etukäteen millainen tavoite on mielessä. Samalla voi myös miettiä, mitä tekee silloin, kun voittaa esimerkiksi toivomansa rahasumman.

Moni pelaaja on myös suunnitellut, että tietyn rahasumman rikkoutuessa, he laittavat heti suurimman osan rahasta säästöön – oli mikä oli.