Menestyksen tunnusmerkit

Menestyksekkäiden henkilöiden elämänkertoja tutkiessa voi nähdä selkeästi, että näillä ihmisillä on tietynlaisia piirteitä, jotka erottavat heidät muusta massasta.

Tässä 7 tärkeitä tunnusmerkkiä:

  • Visio

Kaikilla menestyjillä on suurempi visio, jota kohti he pyrkivät askel askeleelta. Ilman visiota tai jonkinlaista ideaa siitä, mitä tarkalleen halutaan tavoittaa, on oikeastaan mahdotonta saavuttaa mitään. Vasta kun avaudumme menestyksen mahdollisuudelle henkisesti, voimme myös luoda suunnitelman sen tavoittamiseksi. Jos vaan sanomme: ”Haluan rikkaaksi” määrittelemättä mitä se meille tarkoittaa, se on vähän niin kuin ampuisi pimeällä metsään. Kun määrittelemme mitä varaus merkitsee meille, siitä tuleekin konkreettinen mahdollisuus. Nyt puuttuu vain suunnitelma tavoitteen saavuttamiseen.

 

  • Intohimo

Menestyjiä määrittää intohimo tiettyä aihetta tai asiaa kohtaan. Intohimo on voima kaiken taustalla, joka antaa motivaatiota liikkua kohti päämäärää. Ilman tätä voimaa projekti tai hanke kaatuu yleensä jo ensimmäiseen vastoinkäymiseen.

 

  • Kyky sietää epävarmuutta

Kyky sietää epävarmuutta on yksi menestyvien henkilöiden tärkeistä ominaisuuksista. Usein ei ole taetta sille, että hanke onnistuu. Tulevaisuutta on mahdotonta enteillä. Kun rahat loppuvat, ulkomaailma kritisoi päätöksiä ja paine kasvaa – silloin moni luovuttaa epäonnistumisen pelossa. Menestyjän todellinen testi on selvitä luottavaisena ja rauhallisena myös pahimman myrskyn ja epävarmuuden keskellä.

 

  • Sitkeys ja perinantamattomuus

Toinen äärimmäisen tärkeä ominaisuus on sitkeys. Jokainen yrittäjä tietää, että epäonnistumisia tulee vastaan monia, välillä jopa usea viikossa. Menestyjä ei luovuta – päinvastoin! Hän tietää, että jokaisessa haasteessa piilee mahdollisuus ja meillä on AINA mahdollisuus aktiivisesti vaikuttaa jonkun asian lopputulokseen.

  • Usko itseensä

Ilman uskoa itseensä on oikeastaan mahdoton menestyä. Myös silloin kun muu maailma epäilee, kritisoi tai haukkuu, yrittäjän on pystyttävä luottamaan omiin taitoihinsa ja päätöksiinsä.

 

  • Joustavuus

Joustavuus tarkoittaa sitä, että pystyy reagoimaan ja myös mukautumaan muutoksiin nopeasti. Jos jokin tuote tai palvelu ei kerta kaikkiaan toimi, on pysyttävä ajan tasalla ja myös oltava valmis muutokseen. Jos jääräpäisesti pitää kiinni omasta ideastaan, se voi merkitä nopeasti loppua. Joustavuus merkitsee siis valmiutta yllättäviin täyskäännöksiin ja kykyä jättää jälkeensä asioita, jotka eivät edistä kehitystä.

 

  • Rohkeus ja riskivalmius

Menestyvät ihmiset ovat oikeastaan poikkeuksetta nykyisessä asemassaan, koska he ovat olleet valmiita ottamaan rohkeasti riskejä. Yrittäjyys itsessään on jo itsessään harvan valinta: esimerkiksi Amerikassa arviolta vain 13 % harjoittavat liiketoimiintaa, valtaosa väestöstä valitsee palkkatyön.