Miljonäärin vinkit

Kun vertailee erilaisten huippumenestyjien ja miljonäärien vinkkejä menestykseen liittyen, muutama seikka näyttää toistuvan oikeastaan aina.

Kaikilla menestyksekkäillä ihmisillä on ollut alussa selkeä visio tulevaisuudesta ja tarkkaan määritelty tavoite. Sen sijaan, että he haaskaavat aikaa murehtien menneisyyttä, he viettävät suuren osan ajastaan ja energiastaan tulevaisuuden luomisessa. He ovat oivaltaneet, että joka ikinen meistä on loppujen lopuksi oman onnensa seppä – ja tätä onnea on aktiivisesti rakennettava, askel askeleelta.

Hyvin harva miljonääri (lottovoittajia lukuun ottamatta) on tullut rikkaaksi yhdessä yössä. Menestys on lukemattomien pienten ja toistuvien tekojen tulos.

Erilaisilla kirjoilla ja koulutusohjelmilla miljonääriksi noussut Brian Tracy muistuttaa videoissaan aina uudelleen, että tulokset saavutetaan pelkästään tarkkaan harkituilla ja toistuvilla teoilla.

Toinen seikka, joka saattaa olla aika yllättävä monen mielestä, on näiden taitojen opittavuus. Eli harva miljonääri on oikeastaan mikään ihme-nero. Verrattuna tavikseen menestyjät ovat kuitenkin oivaltaneet, että he ovat itse vastuullisia elämästään ja saavutuksistaan.

He lähtevät aktiivisesti luomaan omaa tulevaisuuttaan

  1. kehittämällä jatkuvasti taitojaan & ja panostamalla itsensä kehittämiseen
  2. keskittymällä aina oleellisiin tehtäviin
  3. suunnittelemalla etukäteen jokaisen vuoden, kuukauden, viikon ja päivän tapahtumat
  4. käyttämällä päivittäin tekniikoita, jotka lisäävät fokusta ja nostattavat mieltä
  5. olemalla positiivisia
  6. olemalla anteliaita
  7. verkostoitumalla systemaattisesti avainhenkilöiden kanssa
  8. mittaamalla ja analysoimalla jatkuvasti omia saavutuksiaan

 

Kaikki nämä asiat vaativat ennen kaikkea yhtä ominaisuutta: itsekuria. Itse asiassa tunnettu intialainen joogamestari Yogi Bhajan opetti, että ensimmäinen askel onneen on ”discipline” eli kuri. Hänen mukaansa on olemassa 7 askelta onneen, jotka kaikki perustuvat tähän yhteen taitoon. Ilman kuria luonteemme on heikko, emmekä pysty ylläpitämään päivittäistä rutiinia, joka ajan saatossa johtaa menestykseen.

On olemassa kuitenkin hyvä uutinen! On mahdollista suhteellisen lyhyessä ajassa luoda uusi tapa. Eli vaikka tietyt päivittäiset rutiinit vaativatkin alussa paljon itsekuria, ne muuttuvat nopeasti automaattiseksi tavaksi. Asiaa edesauttaa se, että meille tulee ensimmäisiä onnistumisen hetkiä. Tulosten näkeminen ja onnistuminen tunne taas antaa lisäpontta jatkamaan ja ikään kuin ”addiktoi” menestykselle!